Comuna Mandra▮ Prezentare generală
Scurte informații despre comuna Mândra

▮ Comuna Mândra este o comună în județul Brașov, Transilvania, România, formată din satele Ileni, Mândra (reședința), Râușor, Șona și Toderița.

▮ Comuna Mândra este administrată de un primar și un consiliu local compus din 12 consilieri. Primarul, Ioan-Şerban Taflan, de la Partidul Social Democrat, a fost ales la ultimele alegeri locale. Începând cu ultimele alegeri locale, consiliul local al comunei Mândra are în componență 12 membri.

▮ Sat Râușor, Comuna Mândra

▮ Râușor este un sat în comuna Mândra din județul Brașov, Transilvania, România. Accesul se face din drumul național 1 (DN 1, E 68) după traversarea podului peste râul Sebeș și peste linia de cale ferată 200 Brașov-Sibiu, în partea stângă pe drumul județean 44DC 67 (DN 1 – Râușor – Ileni – Berivoi). Drumul este asfaltat în totalitate și se intersectează cu DC 104B (Făgăraș – Ileni – Sebeș) iar din centrul satului se poate ajunge, tot pe drum asfaltat, pe DC 107D în Făgăraș pe lângă Combinatul Chimic, trecând prin cartierul “Combinat”. Satul se află la o distanță de 5 km est de municipiul Făgăraș.

▮ Sat Șona, Comuna Mândra

▮ Șona (în dialectul săsesc Schinen, Šînen, în germană Schönen, Schona, 𝘚𝘤𝘩ö𝘯𝘦𝘳, în maghiară Sona) este un sat în comuna Mândra din județul Brașov, Transilvania, România. Satul Șona este așezat la est de orașul Făgăraș, înșiruit pe malul drept al Oltului, străjuit la partea de nord de coroana de dealuri colinate, care depășește mult lungimea satului și a hotarelor lui spre răsărit și apus.

▮ Sat Toderița, Comuna Mândra

▮ Toderița este un sat în comuna Mândra din județul Brașov, Transilvania, România. În cadrul planului de dezvoltare durabilă a județului Brașov, comuna Mândra face parte din Microregiunea Dumbrava Narciselor, alături de comunele Comăna, Părău, Șinca Nouă, Șinca și Șercaia, scopul fiind promovarea regiunii și dezvoltarea de proiecte comune.

▮ Sat Ileni, Comuna Mândra

▮ Ileni (în maghiară Illény ) este un sat în comuna Mândra din județul Brașov, Transilvania, România.